Brattøra - byens nye rom

brattora-trondheim

Området "Brattøra" i Trondheim har vært gjennstand for mye debatt de senere år. Byens politikere og innbyggere har hyppig ytret sine meninger om Pirbadet, Clarion Hotell & Kongress, Rockheim og omkringliggende kontrorbygg. Mye har handlet om at byen har mistet sin kontakt med fjorden og vannet, og at området har utviklet seg i feil retning.

Tar man turen over St Olavs Pir / Brattøra i dag (omådet som ligger utenfor jernbanelinjen som løper gjennom byen), vil det kanskje oppleves på en annen måte. Her finner man badeplasser, parkområder, treningsmuligheter, lekeplasser, grillmuligheter, tenkebenker, pratebenker, klinebenker, kunstinsttalasjoner - og nettopp vannet. Aldri tidligere har denne delen av Trondheim vært så attraktiv og lett tilgjengelig som nå.

Neste gang du besøker byen vår, kan du ta deg tid til en spasertur i dette flotte området. "Runden" er ca 3 kilometer, og resepsjonen hjelper deg gjerne med å finne veien.

Den nye mathallen i Trondheim

10 juli åpnet Trondheim sin nye Mathall. Ulikt andre mathaller i Norge er Mathall Trondheim initiatiert av kommune og fylkeskommune og flere ulike interessenter for å fremme den rike råvareproduksjonen regionen har å by på. Siden åpningen har besøket vært over forventning, og meningene har vært mange. Alt fra beliggenhet priser, har er gjennstand for flittig diskusjon blandt Trondhjemmerne.

Vi som hotell gleder oss imidlertid over at byen har fått en ny attraksjon, og en plass der tilreisende kan komme for å oppleve mangfoldet innen trønderske råvarer og mattradisjoner. Beliggenheten er god, slik at mathallen er enkel å finne veien til fra alle byens hjørner. I tillegg til butikk, fungerer også mathallen som kafé med tilhørende lunsjservering samt restaurant. Rettene er basert på tilgang av lokale råvarer, og komponeres på mathallens eget kjøkken. Etter hvert vil det også være mulig å melde seg på kurs innen lokal mat og drikke samt at det vil arrangeres smakinger.

I samme lokalene finner man også ølutsalget "Gulating". Her finner du brygg stort sett fra hele Norge, og da inkludert et rikt utvalg fra Trøndelag. Vil du ha det mest lokale av det lokale er det bryggeriene To Tårn og Austmann som gjelder. Begge brygger fine varianter av kjente internasjonale øltyper så vel som egne spesialbrygg.

mathall-trondhiem-3 mathall-trondheim-2 mathall-trondheim-1

City Living anbefales av gjestene

Survey

I løpet av årets tre første måneder, har vi hatt gleden av å ha besøk av mange hyggelig gjester fra mange deler av Norge. Tilbakemeldinger på deres gjesteopplevelse, er viktig for å kunne gjøre tilpassninger og forbedringer der det er nødvendig. Ikke alle forteller oss uoppfordret hvordan de har hatt det hos oss. Er de fornøyd med servicen? Stod rommet til forventningen? Var renholdet bra nok? For å finne gode svar på disse spørsmålene må vi helt enkelt be om tilbakemelding.

Vi har sendt ut et spørreskjema via tjenesten "Survey Monkey", og har mottatt snart 150 besvarelser. Et av de spørsmålene vi synes er aller mest viktig å finne svar på, er om de som har besøkt oss vil anbefale sine venner og kolleger å benytte oss hvis de skal til Trondheim. Vi er derfor veldig glad for at hele 97% av de spurte, synes vi er verdt en anbefaling!

Hvis du som leser dette ikke har hatt gleden av å besøke City Living Schøller, er du hjertelig velkommen neste gang du er i Trondheim.

Vi kan anbefales!

Severdigheter i Trondheim

Det er mye fint å se på i Trondheim, men mest av alt er det bylivet i seg selv som er verdt å oppleve. Finn veien til en benk på Nordre gate eller på Bakklandet, og se på folkelivet. Her finnes også rikelig med koselige kaféer og mange gode restauranter som serverer lokale spesialiteter. Er du glad i shopping er også mulighetene mange. Det finnes flere store kjøpesenter, og mange mindre nisjebutikker.

Vi har funnet frem til våre anbefalinger for deg som har noen timer eller kanskje flere dager i byen. Dette er det vi synes er viktigst å få med seg. Klikk deg rundt på kartet og besøk nettsidene til de ulike attraksjonene for mer informasjon. Velkommen til Trondheim!

 

Billig hotell i Trondheim?

Olav-tryggvason-trondheim-torg

Når du leser dette har du mest sannsynlig har gjort som veldig mange andre. Du har startet med å "Google" for å finne beste pris på akkurat det hotellet du kunne tenke deg å bo på. Men kan du være sikker på at det du har funnet er det beste tilbudet?

Den beste oversikten over alle hotellene som finnes i Trondheim, om de har ledig, og til hvilken pris, finner du ved å besøke nettsiden til et av de store reisebyråene. Booking.com, Expedia, Hotels.com er noen av dem, og disse er også de største. Skulle du komme over en annen bookingside, er det stor sannsynlighet for at også den nettsiden er eid eller administrert av en av de største. Byråene annonserer ofte med "beste pris" gjennom søkemotor annonsering, bannerannonsering på andre nettsider, samt på Facebook, eller i andre sosiale kanaler. Er det virkelig slik at det er disse sidene som har det beste tilbudet til deg?

På linje med veldig mange andre hoteller, vil vi hos City Living at du skal få den beste prisen om du kontakter oss direkte. Skulle du velge å bo på et annet hotell, er likevel våre råd klare. Besøk hotellets nettside, ta en telefon eller send en mail. På den måten er du garantert å få den beste prisen som er tilgjengelig på ditt opphold. Vær også oppmerksom på at det på enkelte bookingsider kan ligge skjulte avbestillingsgebyrer som kan koste deg dyrt om du må avbestille.

God Trondheimstur!

Frokost - En god start på dagen

Når du bor på City Living Schøller, kan du selv velge når, hvor og hvordan du vil spise frokost. Med kjøkkenfasiliteter på rommet kan du selvsagt stelle i stand frokosten selv, akkurat som du ville gjort det hjemme. Dagligvare finner du like i nærheten, så det er problemfritt å handle inn. Hvis du derimot foretrekker å la deg servere, er mulighetene mange. I nærheten av hotellet finnes det flere koselige kaféer som serverer ferske bakervarer, friske juicer og nytrukket kaffe.

Kaffebrenneriet i Trondheim ligger 100 meter fra hotellet og åpner hverdager kl 07:00, lørdager kl 09:00 og søndager kl 10:00. Her er det gode muligheter for en deilig frokost. I koselige omgivelser du kan se på at byen våkner til liv, eller våkne litt selv. Vi har uoffisielt kåret byens beste Cortado, og der er Kaffebrenneriet vinneren! Fortrekker du kaffe på farten, er det bare å be om en "ta med".

Godt Brød er kjent i hele landet for sitt solide bakverk, og ligger heller ikke langt unna hotellet. Bakervarene er basert på økologiske råvarer, og her finner du også rundstykker som smøres mens du venter - akkurat slik du vil ha dem.

frokost-augustin

Quality Hotell Augustin er vårt samarbeidende hotel for deg som ønsker en skikkelig hotellfrokost. En to minutters spasertur over Trondheim Torg, så er du der. Våre gjester betaler kun 110,- per person for en flott buffet som gir deg en komplett frokost. Her finner du alt fra oppkuttet frukt, assortert pålegg, bakervarer, frokostblandinger, melk samt kaffe og te. Enkelte av varene er økologiske. Du kan sitte så lenge du vil, og spise så mye du ønsker. Her er det åpent fra 07:00 til 10:00 fredag - lørdag og fra 08.00 til 11:00 søndager.

Er du en fan av store innholdsrike frokoster, kan du ta turen til Rica / Scandic Nidelven. Hotellet har for niende år på rad vunnet prisen for å servere Norges beste hotellfrokost. Her må du da også regne med å betale en del. Prisen er 275,- kroner per person, men når du overnatter hos oss til gode priser, så har du kanskje litt til overs?

Restauranttips i Trondheim

mat-restaurant-troms-trondheim

Når du bor hos City Living har du mange restauranter å velge blant i umiddelbar nærhet.  I tillegg har du spart noen kroner på overnattingen, som du kan spandere på et koselig restaurantbesøk om du ikke foretrekker å lage maten selv. På TripAdvisor vil du finne 173 restauranter i Trondheim, så det skal ikke stå på tilbudet. Det som er viktig er at du finner en restaurant som er riktig for din anledning. Er det kun en enkel middag du er på jakt etter, eller er det en helaften? Er det sushi som frister eller en real burger? TripAdvisor sin rangering gir deg ikke alltid svar på hva som vil passe best for nettopp deg, så derfor kan det være lurt å undersøke litt grundigere selv.

De fleste restauranter i Trondheim serverer mat basert på lokale råvarer. Som oftest vil tallerkenen som havner foran deg inneholde grønnsaker, sjømat og kjøtt fra Sør- eller Nord-Trøndelag. Det er sesongens råvarer som står i fokus. I månedene frem mot blir det nok mye vilt som finner veiene til trønderske restaurantkjøkken.

Trenger du fremdeles noen tips? Her er en liste vi kan støtte oss til, servert av trøndelag.com.

linje

City Living Schøller Hotel, Trondheim, Dronningens gt 26, 7011 Trondheim  || Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ||  (+47) 73 87 08 00  ||   FBbutton   gbutton